Valikko Sulje

Peparino

peparino Tenuta fornace

ITALIALAINEN LUOMUPUNAVIINI

Tyyppi/Nimitys: PEPARINO

Laatuluokitus: IGP LOMABARDY (Oltrepo Pavese)

Luokittelu: Luomupunaviini

Rypäle: Pinot Nero (Pinot Noir)

Valmistus ja kypsytys: Alkoholikäyminen tapahtuu ainoastaan spontaanisti ja pelkästään rypäleiden sisältämillä luonnollisilla hiivoilla, avoimissa ranskalaisissa tammitynnyreissä. Noin 6-8 päivää mukana on kuorimäski ja 20 % kuorien kannoista. Sen jälkeen viini kypsyy muutaman kuukauden hiivojen päällä terästankeissa ja ranskalaisissa Alier-tynnyreissä, mistä ne sekoitetaan pullotuksen yhteydessä- 

Lisäaineet: Viiniä ei kirkasteta eikä suodateta, eikä siihen lisätä lisäaineita.

Sulfiitit: Ei lisättyjä sulfiitteja, se sisältää vain käymisessä luonnollisesti syntyneitä sulfiitteja.

Väri: Vaalea tiilenpunainen 

Tuoksu: Hienovarainen, vaniljan vivahteita 

Maku: Kuiva, hienovaraisen hapan, mausteinen jossa mustapippurin vivahteita

Alkoholipitoisuus: 12,5% vol.

Tarjoilulämpötila: 16° C

Ruokayhdistelmät: Kypsytetyt juustot, liharuuat 

peparino-syvätty

Peparinon tarina….

Peparino valmistetaan ainoastaan Pinot Noir -rypäleistä. Se on erittäin hienovarainen, siro ja herkkä viini, jossa on hyvä hapokkuus, kuten puhtaan Pinot Noirin kuuluukin olla. Sen väri on vaalea tiilenpunainen ja siinä on mausteinen aromi, joka muistuttaa mustapippuria, mistä nimi tulee. Koska yhdistän sen siroon mutta energiseen, aktiiviseen ja valppaaseen ihmiseen, halusin liittää sen tähän tyttäreni Alicen piirrokseen. Kuvassa on kuvattu hyvin kapeat kasvot, joissa kaksi älykästä ja valpasta silmää erottuvat niin paljon, että ne vaikuttavat olevan sekoitus pientä paholaista, kissaa ja kettua. Täydellinen yhdistelmä kuvaamaan tätä viiniä!

Tarina kirjoittaja ja viinin tekijä: Andrea Rossi

Tenuta Fornace

Tenuta Fornace on Andrea Rossin ja hänen sukunsa unelman tulos. He viljelivät jo 1800-luvun alussa viinirypäleitä Oltrepò Pavesessa, jossa viiniköynnösten viljelyllä on pitkät perinteet. Projektina on tuottaa jokaiselle rypälelajikkeelle sen kasvuolosuhteisiin parhaiten soveltuva ympäristö ja kasvattaa viiniköynnöksiä siellä, missä ne menestyvät parhaiten.

Tänä päivänä Tenuta Fornacella on yli 80 hehtaarin alue, jota he viljelevät intohimolla, kunnioittaen luonnon tasapainoa. Viinitarhat sijaitsevat eri viinintuotantoalueilla Oltrepò Pavesessa ja Piemontessa, mikä mahdollistaa kestävän ja monimuotoisen viljelyn, joka kunnioittaa alueen ikivanhoja perinteitä ja on rikastettu nykyaikaisella tiedolla ja tekniikoilla. Alusta alkaen he ovat valinneet viinitarhojen hoitamisen siten, että interventioita vähennetään mahdollisimman vähän noudattaen periaatteita, jotka vastaavat nykyisiä luomu- ja biodynaamisen viljelyn sääntöjä, jo ennen kuin nämä säännöt oli virallisesti vahvistettu.