Valikko Sulje

TuttoSole

Tuttosole Tenuta fornace

ITALIALAINEN ORANSSI LUOMUVIINI

Tyyppi/Nimitys: TUTTOSOLE

Laatuluokitus: IGT LOMABARDY (Oltrepo Pavese)

Luokittelu: Luomu valkoviini, oranssi 

Rypälesekoitus: Moscato yellow + Malvasia

Valmistus ja kypsytys: Alkoholikäyminen on vain spontaania ja tapahtuu yksinomaan rypäleissä olevilla omilla alkuperäishiivoilla terästankeissa. Maseroituminen kuorien kanssa kestää 75 päivää, jonka jälkeen viini kypsyy vielä muutaman kuukauden hiivojen kanssa, jälleen teräksessä.

Lisäaineet: Viiniä ei kirkasteta eikä suodateta, eikä siihen lisätä lisäaineita.

Sulfiitit: Ei lisättyjä sulfiitteja, se sisältää vain käymisessä luonnollisesti syntyneitä sulfiitteja.

Väri: Oranssi/ syvä oljenkeltainen 

Tuoksu: Hedelmäinen, intensiivisiä kypsiä keltaisiä hedelmiä

Maku: Täyteläinen, kuiva, kukkainen, persikkainen, paahteinen, pitkä jälkimaku 

Alkoholipitoisuus: 12,5% vol.

Tarjoilulämpötila: 10° C

Ruokayhdistelmät: Erinomainen aperitiivi, erittäin hyvä juustojen, erityisesti sinihomejuustojen kanssa.

tuttosole_syvätty

TuttoSolen tarina….

TuttoSole; ”Pelkkää aurinkoa” Koska aurinko on tehnyt kaiken ja ansainnut kunnian. Se antaa tälle viinille sen kultaisen värin, sekä niin mielenkiintoiset ja erityiset aromit ilman ihmisen apua.

Aurinko, joka ei ole pelkästään valo, vaan samalla energia, ilo ja elämänriemu, muistutti minua tyttäreni Alicen piirustuksesta. Siinä kuvattiin sadonkorjuu pienessä kylässämme Pievessä, jossa meillä on viinitarhat ja kellari.

Sadonkorjuu ei ole pelkästään rankkaa työtä, vaan ennen kaikkea iloa siitä, että voi tuoda niin monien ponnistelujen jälkeen rypäleet kellariin, jopa luonnon aiheuttamista riskeistä huolimatta. Siksi ilmassa voi aina aistia paljon iloa ja odotusta, kuten Giacomo Leopardin runossa ”Lauantai kylässä”.

Tarina kirjoittaja ja viinin tekijä: Andrea Rossi

Tenuta Fornace

Tenuta Fornace on Andrea Rossin ja hänen sukunsa unelman tulos. He viljelivät jo 1800-luvun alussa viinirypäleitä Oltrepò Pavesessa, jossa viiniköynnösten viljelyllä on pitkät perinteet. Projektina on tuottaa jokaiselle rypälelajikkeelle sen kasvuolosuhteisiin parhaiten soveltuva ympäristö ja kasvattaa viiniköynnöksiä siellä, missä ne menestyvät parhaiten.

Tänä päivänä Tenuta Fornacella on yli 80 hehtaarin alue, jota he viljelevät intohimolla, kunnioittaen luonnon tasapainoa. Viinitarhat sijaitsevat eri viinintuotantoalueilla Oltrepò Pavesessa ja Piemontessa, mikä mahdollistaa kestävän ja monimuotoisen viljelyn, joka kunnioittaa alueen ikivanhoja perinteitä ja on rikastettu nykyaikaisella tiedolla ja tekniikoilla. Alusta alkaen he ovat valinneet viinitarhojen hoitamisen siten, että interventioita vähennetään mahdollisimman vähän noudattaen periaatteita, jotka vastaavat nykyisiä luomu- ja biodynaamisen viljelyn sääntöjä, jo ennen kuin nämä säännöt oli virallisesti vahvistettu.